Groep 8

In dit jaar hebben de kinderen buiten het normale lesprogramma een hoop leuke dingen. Het normale lesprogramma bestaat uit de volgende vakken: 


· Begrijpend lezen 

· Rekenen 

· Lezen 

· Taal 

· Spelling 

· WO (Aardrijkskunde, Geschiedenis en Natuniek) 

· Engels 

· Gym 

· Schrijven 

· Tekenen/knutselen 

De app Parro wordt gebruikt om informatie met ouders te delen of om bijv. hulpouders te vragen. De toetsen en het overige huiswerk worden aan de leerlingen en via Parro medegedeeld zodra en wanneer daar sprake van is. Het huiswerk wordt altijd afgestemd op de behoeften van de groep, zoals herhaling of het vooraf behandelen van lesstof.  We laten ouders ook graag een kijkje in de klas nemen d.m.v. foto’s die wij plaatsen op Parro. U wordt als ouder ook uitgenodigd om zelf een kijkje in de klas te nemen en een deel van de dag bij te wonen. Zo ervaart u wat uw kind op een dag doet en leert. 

 

   

Buiten dit lesprogramma gaan we ook een heleboel leuke en leerzame dingen doen. Zo gaan de kinderen altijd aan het begin van het schooljaar een week op kamp. Ieder jaar hebben we een thema rondom kamp. Dit jaar is ons thema ‘Expeditie Robinson!’ 


Ook bezoeken we de middelbare scholen in Spijkenisse. Ons streven is om alle vijf de scholen in Spijkenisse te bezoeken. De scholenbezoeken beginnen al eind oktober. Daarom kiezen wij er voor om de kinderen aan het begin van het schooljaar al een voorlopig schooladvies te geven. Zo kunnen de kinderen tijdens de scholenbezoeken al gerichter kijken. 

  

Aan het einde van het jaar hebben de kinderen de afscheidsmusical. In de klas laten we de kinderen een aantal musicals zien en dan kiezen we er samen één uit. In de laatste schoolweek laten zij de musical zien aan alle kinderen, leerkrachten en ouders. Zo hebben de kinderen een mooi afscheid van de basisschool.
Heeft u nog vragen, bel of kom gerust even langs! 

 

 

Log in Ontwerp | HFCM onderwijs Realisatie | Heutink ICT